Rabarbara

Rabarbara

Rabarbara (Rheum rhabarbum) je okusna rastlina, ki še posebej prijeten okus daje našim domačim marmeladam i drugim jedem.

VRSTE:

  • Rheum rhabarbarum  Champagne - Zgodnja rabarbara

             Zelo zgodnja sorta rabarbare, povsem lahka za gojenje. Tvori

             dolga, tanka stebla z okusno sladko aromo. Ob siljenju dobi

             žareča, močno škrlata rdeča stebla, sicer močno rdeča z

             rahlim roza nadihom.

 

  • Rheum rhabarbarum Holsteiner Blut - Jagodna rabarbara

             Tvori posebej močno rdeča stebla - od tod tudi ime

             "jagodna rabarbara". Srednje močna, dolga stebla

              zagotavljajo visok pridelek.Idealna tudi za gojenje na

              balkonu in terasi.

 

  • Rheum rhabarbarum Livingstone - Vedno rodna rabarbara

             Živahno rdeča rabarbara z močnimi, delikates-nežnimi

             kvalitetnimi stebli brez niti. Neutralna sorta glede dolžine dneva

             je zato idealna za obiranje mladih stebel preko celega poletja.

             Ne potrebuje zimske ohladitve za zagon spomladanske rasti,

             zato sta možna 2 večja termina obiranja na leto.