Rabarbara
Rabarbara (Rheum rhabarbum) je okusna rastlina, ki še posebej prijeten okus daje našim domačim marmeladam i drugim jedem.
VRSTE:
-
Rheum rhabarbarum Champagne - Zgodnja rabarbara
Zelo zgodnja sorta rabarbare, povsem lahka za gojenje. Tvori
dolga, tanka stebla z okusno sladko aromo. Ob siljenju dobi
žareča, močno škrlata rdeča stebla, sicer močno rdeča z
rahlim roza nadihom.
-
Rheum rhabarbarum Holsteiner Blut - Jagodna rabarbara
Tvori posebej močno rdeča stebla - od tod tudi ime
"jagodna rabarbara". Srednje močna, dolga stebla
zagotavljajo visok pridelek.Idealna tudi za gojenje na
balkonu in terasi.
-
Rheum rhabarbarum Livingstone - Vedno rodna rabarbara
Živahno rdeča rabarbara z močnimi, delikates-nežnimi
kvalitetnimi stebli brez niti. Neutralna sorta glede dolžine dneva
je zato idealna za obiranje mladih stebel preko celega poletja.
Ne potrebuje zimske ohladitve za zagon spomladanske rasti,
zato sta možna 2 večja termina obiranja na leto.
-
Rheum rhabarbarum Poncho - Rabarbara
Trajna kuhinjska zel z večinoma rdečimi stebli, zelo priljubljena za kompot in za peko.