ZAPEČENI PEHTRANOVI ŠTRUKLJI Z VANILIJEVO OMAKO

ZAPEČENI PEHTRANOVI ŠTRUKLJI Z VANILIJEVO OMAKO

SESTAVINE

Za 4 osebe:
10 dag vlečenega testa
30 dag skute
2 jajci
10 dag kisle smetane
1 ščep soli, poper, pehtran

Vanilijeva omaka (8 oseb):
4 jajca
5 dcl smetane
12,5 dag sladkorja
vanilijev strok

 

POSTOPEK

Skuto, kislo smetano, jajci in sveže sesekljan pehtran zmešamo
skupaj ter solimo in popramo. Enakomerno - na 2 milimetra
debelo, premažemo po vlečenem testu, zvijemo v štrukelj in zavijemo
v bombažno krpo. Kuhamo 45 minut v slanem kropu.
Vanilijevo omako naredimo tako, da smetano zavremo ter jo v
tankem curku vlivamo v zmes, ki smo jo predhodno naredili iz
zmešanih jajc, sladkorja in vanilijevega stroka. Nad vodno kopeljo
nato mešamo toliko časa, da omaka doseže 82 stopinj Celzija in jo
takoj prelijemo v hladno posodo.
Štruklje narežemo, jih posujemo s sladkorjem v prahu in zapečemo
v pečici. Pečene prelijemo s hladno vanilijevo kremo in
postrežemo. Za dekoracijo dodamo še malo svežega pehtrana.

NAŠE RASTLINE V RECEPTU

Francoski pehtran